Instrumenten volgsysteem

Niet alleen het registreren en traceren van steriele medische artikelen en implantaten is van groot belang, ook het kunnen traceren van instrumenten is een onmisbare handeling. Sinds 2018 heeft CoperniCare de handen ineen geslagen met Bexter die ‘MediTracker‘ ontwikkelde. Deze module wordt gebruikt voor het traceren van medische apparatuur en instrumenten(sets) door op verschillende momenten rondom het CSA sterilisatieproces de instrumenten(sets) te scannen. Hierbij maken wij gebruik van de GS1 barcode standaard. Door onze Track en Trace software te bundelen, zetten CoperniCare en Bexter nu één unieke en complete oplossing in de markt.

Koppeling met het Voorraad Volgsysteem

MediTracker kunt u inzetten binnen de eigen ziekenhuisorganisatie eventueel volledig geïntegreerd met het CoperniCare Voorraad Volgsysteem (VVS). Op deze manier koppelt u dus ook de gebruikte instrumenten aan een operatie en aan een patiënt. Bovendien kunt u vanuit het VVS de opslaglocaties van de steriele instrumentensets vastgeleggen en terugvinden.

Daarnaast is MediTracker zeer geschikt om in te zetten wanneer de instelling (ziekenhuis) ook de sterilisatie uitvoert voor derden, zoals bijvoorbeeld voor Zelfstandige Behandel Centra (ZBC’s) en klinieken.

Wij werken zowel met barcodering als met Radio Frequency Identification (RFID).

Medische instrumentenMediTracker is een integraal platform voor:

  • Scanhandeling op de CSA en operatiekamer automatiseren door gebruik van RFID technologie
  • Printen en scannen van GS1 Global Returnable Asset Identifier (GRAI) compliant barcodes.
  • Locatiebepaling van medische objecten.
  • Volgen van patiënten.
  • Reparatiemodule.
  • Automatische regustratie op (logistieke) processtappen.
  • Koppekling met Elektronische patiëntendossiers en operatieplanningssystemen.

MediTracker werkt met diverse CSA applicaties, waarin de instrumenten en sets beheerd worden en waarin de gegevens van de wasmachines en autoclaven worden vastgelegd. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor uw zorginstelling te bespreken! Ook beantwoorden wij graag al uw vragen.

Informatie opvragen:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.