Zorg & ICT 2019: een terugblik

Drie dagen, twee samenwerkende organisaties en één locatie voor actuele informatie over zichtbare innovatie en inspiratie op het gebied van digitaal gedreven zorg. Waar dit allemaal plaatsvond? Op de Zorg & ICT beurs, afgelopen 12, 13 en 14 maart.

Samen sterker

In mei 2018 sloegen Bexter en CoperniCare de handen ineen en die samenwerking leidde tot een unieke integratie van onze track & trace oplossingen in de zorg. Door het integreren van softwareapplicatie CoperniCare xVS en MediTracker, bieden wij een oplossing voor alle track & trace, optimalisatie voorraadbeheer en logistiek binnen een ziekenhuis of kliniek. Hierin verzorgen wij ook het koppelen van systemen zowel intern als extern (met bijvoorbeeld het Landelijk Implantaten register)

ICT in de zorg

Zorg & ICT 2019, een beurs waar het draaide om de transformatie in de zorgsector. ICT in de zorgt biedt veel voordelen zoals werkdrukafname, verhogen van zorgkwaliteit en kostenbesparingen. Voor zorginstellingen zijn een hoop uitdagingen om zover te komen. Denk bijvoorbeeld aan toenemende wet- en regelgeving.

In ziekenhuizen en klinieken geldt een wettelijke registratieplicht en het aanleveren van data aan landelijke registers zoals het LROI en LIR. Allemaal in het belang van patiëntveiligheid. In het registreren zit veel handmatig- en/of dubbel werk. Dit kost veel tijd en zorgt voor een hoge administratieve last voor medisch personeel. Bovendien is het foutgevoeliger en is de kans groot het overzicht te verliezen.

Veel gestelde vragen

Dit moet en kan efficiënter! Daarom pakken Bexter en CoperniCare deze uitdagingen samen aan. Tijdens Zorg & ICT deelden wij een beursstand en stonden we veel (potentiële) klanten te woord. We kregen diverse vragen uit verschillende sectoren van de zorg. Van zorginstellingen en ziekenhuizen tot de farmaceutische sector en studenten.

Vragen die we veel hoorden ‘Hoe werkt zo’n track & trace systeem precies?’ en ‘Hoe begin je met het integraal track & trace systeem?’. Het antwoord op de eerste vraag konden we beter laten zien, dan uitleggen. We hadden een demo van 1 minuut ingericht op onze stand. Met scantegels op een voorraadlocatie en operatiecomplex, instrumentarium en voorraadartikelen die gevolgd konden worden en de software waarin de track & trace inzichtelijk werd gemaakt. Individueel scannen is verleden tijd.

Op de tweede vraag gaven we antwoord aan de hand van praktijkvoorbeelden. Hoe wij andere klanten in dit traject begeleidden.

Geïnspireerd en geïnformeerd

Elke dag waren wij te vinden in theater 7 met een presentatie van een half uur. We gaven inzicht in het grip krijgen en houden op alle goederenstromen en verplichte registraties binnen de zorginstelling, nu en in de toekomst. Diverse aspecten kwamen aan bod. We vertelden wie wij zijn, hoe het zit met de wetgeving en alles over integrale track & trace in de zorg. Zodat we samen de zorg kunnen ontzorgen.

Conclusie

Drie dagen waar we veel mensen te woord hebben gestaan. We gaven demo’s, hadden weer een fijn klantencontact moment, collega’s kwamen op bezoek en maakten kennis met nieuwe potentiële klanten. Aan het einde van de beurs konden we stellen dat we tevreden zijn over de afgelopen dagen.

Heb je ons gezien op de Zorg & ICT? En wil je extra informatie ontvangen over Bexter en CoperniCare? Of wil je graag de presentatie ontvangen, die wij in het theater hebben gegeven? Laat het ons dan weten.