HagaZiekenhuis

Innovatie met het CoperniCare VVS op de OK’s van het HagaZiekenhuis

Zorgzaamheid, innovatie en samenwerking zijn de kernwoorden van het HagaZiekenhuis te Den Haag.
Eén van de innovaties is het CoperniCare VVS systeem dat in alle OK’s van alle locaties (locatie Leyweg en locatie Sportlaan) intensief gebruikt. Door volledige registratie en traceerbaarheid van alle medische hulpmiddelen, implantaten, verbruiksartikelen en instrumenten, kan al het verbruik per operatie gekoppeld worden aan een patiënt. Hiermee wordt zeer bijgedragen aan patiëntveiligheid en optimalisatie van voorraden en goederenstroom.

Geen fouten meer met het scannen en rust op de afdeling

Het vorige systeem dat in gebruik was kon wel scannen, maar werkte vaak niet en er werden teveel fouten mee gemaakt. Door volledige herkenning en registratie met het CoperniCare VVS van alle medische artikelen tot op item niveau, is het volledig duidelijk voor OK medewerkers wat er gescand moet worden en kunnen er geen fouten meer gemaakt worden. Hierdoor is de kwaliteit en borging van gegevens enorm verbeterd.
Nu worden alle medische artikelen, implantaten, verbruiksartikelen en instrumenten eenduidig gescand en worden alle relevante gegevens gekoppeld aan de patiënt. Dat brengt veel meer rust op de afdeling.

Instrumenten registreren en traceren

Het is bovendien belangrijk ook de instrumenten en instrumentnetten te kunnen scannen, registreren en traceren en te koppelen aan een bepaalde patiënt. Ook al is de CSA (Centrale Sterilisatie) uitbesteedt aan derden.
Door de integratiekennis en expertise van CoperniCare kunnen zelfs de instrumenten van CSA outsourcers geïntegreerd worden binnen het CoperniCare VVS en kunnen ook deze gegevens gekoppeld worden aan de patiënt. Ook kan men de gegevens van de steriele instrumentensets koppelen aan een bepaalde locatie in het steriele magazijn, zodat deze snel gevonden en ingezet kunnen worden.

CoperniCare innoveert mee

Het HagaZiekenhuis werkt voortdurend aan de toekomst. Met een vernieuwd ziekenhuis waar topkwaliteit geleverd wordt op medisch en verpleegkundig terrein en waar de zorg blijft innoveren, innoveert CoperniCare mee met de ontwikkelingen binnen het HagaZiekenhuis.