Traceerbaarheid

Niet voor niets komt er binnen de Europese Unie, en dus ook in Nederland, steeds meer wet- en regelgeving op het gebied van Registratie en Traceerbaarheid binnen de zorg. Het is natuurlijk van groot belang voor de verbetering van de patiëntveiligheid, dat alles wat toegepast wordt op of geïmplanteerd wordt in de patiënt, 100% geregistreerd wordt en 100% traceerbaar is. Iedereen kan zich het debacle van de beruchte PIP-implantaten nog wel herinneren.

Bij verbetering van patiëntveiligheid door registratie en tracering denkt men uiteraard in eerste instantie aan implantaten, steriele medische artikelen, verbruiksartikelen, instrumenten en apparatuur, etc.. Maar denk hierbij bijvoorbeeld ook aan weefsel, cellen en bloed of aan reagentia en diverse chemicaliën toegepast bij onderzoek in laboratoria.

Modules applicatie CoperniCare

Traceerbaarheid als kernapplicatie

kernapplicaties ziekenhuisNaast het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) en het ERP (financiën, inkoop, HR, etc) als kernapplicaties in ziekenhuizen, wordt tegenwoordig ook ingezet op oplossingen met betrekking tot traceerbaarheid. Dit in combinatie met effectief voorraadbeheer en voorraadoptimalisatie zal enorm bijdragen aan:

  • verbetering van efficiency en borging van processen
  • verbetering van kwaliteit
  • kostenbeheersing
  • en niet op de laatste plaats: verbetering van patiëntveiligheid

Kerncompetentie

Traceerbaarheidsoplossingen is de kerncompetentie van CoperniCare. Wij zijn gespecialiseerd in het realiseren van:

  • Specifieke logistieke track & trace oplossingen (registratie en traceerbaarheid) voor ziekenhuizen en klinieken.
  • Voorraadbeheer en goederenstroom optimalisatie.
  • Integratie en koppelingen tussen verschillende informatiesystemen, zodat gegevens goed gestructureerd en betrouwbaar uitgewisseld kunnen worden.

 

» Voorraad VolgsysteemCoperniCare totaaloverzicht

» Instrument Volgsysteem

» Weefsel Volgsysteem