Nieuwe release CoperniCare xVS v1.9.2

Donderdag 15 december was de release van versie 1.9.2 van de CoperniCare xVS suite. Hieronder vindt u de highlights:

Oplossing voor registratie in Landelijke Register systemen

De Landelijke Registratie softwaremodule hebben we dusdanig ontwikkeld, dat niet alleen de Orthopedische implantaten en ingrepen geregistreerd kunnen worden bij het LROI, maar we kunnen met het CoperniCare xVS systeem in feite alle implantaten die landelijk geregistreerd dienen te worden, koppelen met het betreffende Landelijke Register.

  1. Orthopedische implantaten (zoals heup- en knieprothesen) in de Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten (LROI) van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV);
  2. Cardiologische implantaten (zoals pacemakers, ICD’s) in de National Cardiovascular Data Registry (NCDR) van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVvC);
  3. Gynaecologische implantaten (zoals bekkenbodemmatjes) in het Patient Outcome Measurement Tool (POMT) register van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG);
  4. Borstimplantaten in het Dutch Breast Implant Register (DBIR), zoals ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging van Plastische Chirurgie (NVPC).
LROI koppeling
POMT koppeling
DBIR koppeling
Nederlandse Hart Registratie (NHR)
NVGO
Zaans Medisch Centrum
Annatommie mc

Het CoperniCare xVS, aangevuld met de Landelijke Registratie module, geeft samengevat de volgende functionaliteit:

  1. Verzamelt zelf benodigde informatie die al in het VVS systeem aanwezig is.
  2. Geeft aan welke benodigde informatie de gebruiker verder moet invullen, d.m.v. keuze mogelijkheden aan te klikken.
  3. Met alle verzamelde en ingevoerde informatie wordt het betreffende formulier elektronisch ingevuld.
  4. Het systeem controleert automatisch of alle benodigde velden zijn ingevuld en geeft een waarschuwing wanneer er informatie ontbreekt.
  5. Wanneer het formulier volledig ingevuld en goedgekeurd is kan het per secure email verstuurd worden of kunnen alle betreffende datavelden via een geautomatiseerde koppeling met het Landelijke Register systeem uitgewisseld worden (wanneer dat Landelijk Register systeem het toelaat).

Deze functionaliteit en koppelingen zijn additionele functies binnen het CoperniCare xVS systeem en brengen additionele kosten met zich mee. Neem hiervoor contact op met CoperniCare.

Specialistrollen

Ziekenhuizen hebben de optie om meerdere specialistrollen te definiëren, en die in het verbruiksscherm per operatie te definiëren. Zo kunt u als ziekenhuis ook in het VVS vastleggen welke AIO of anesthesioloog de ingreep hebben begeleid. De inrichting van de rollen kunnen de ziekenhuizen zelf aangeven. Het activeren van deze functionaliteit is wel iets wat het ziekenhuis bij CoperniCare aan moet geven, anders blijft alleen ‘Hoofd Behandelaar’ als optie beschikbaar.

Nood-opslag

Het verbruiksscherm heeft een functionaliteit erbij gekregen voor wanneer uw gebruikers tijdens lange ingrepen uit het VVS worden uitgelogd door de beveiligingsinstellingen van de I&A afdeling. Bij het onverwacht sluiten van een half-ingevuld verbruiksformulier zal het VVS trachten de status van het formulier op te slaan, en opnieuw aan de gebruiker te presenteren de volgende keer dat deze inlogt.

 

Volledige release notes

De volledige release notes van versie 1.9.2 van de CoperniCare xVS suite vindt u hier.


Categorieën
CoperniCare Nieuwsbrief
Met inspirerende voorbeelden over een efficiënt gebruik van IT-oplossingen in de zorg!