Bexter – MediTracker

CoperniCare gaat met Bexter een strategische samenwerking aan. Beide bedrijven zijn al jaren toonaangevende spelers binnen de gezondheidszorg op het gebied van Track & Trace. Door de integratie van de softwareapplicaties, CoperniCare xVS en MediTracker, bieden zij dé oplossing voor alle logistieke processen en Track & Trace binnen een ziekenhuis of kliniek. Hiermee zijn zij in staat om alle benodigde gegevens en informatie in lijn met wet- en regelgeving aan te leveren. Zoals bijvoorbeeld het Landelijk Implantaten Register (LIR). Maar ook aan alle andere landelijke registratiesystemen. Waar CoperniCare met het Voorraad Volgsysteem (VVS) en het Weefsel Volgsysteem (WVS) vooraan staat, heeft Bexter met MediTracker een complete oplossing op het gebied van track en trace van instrumenten en medische apparatuur.

Unieke samenwerking

In de wetgeving is vastgelegd waaraan ziekenhuizen moeten voldoen om de patiëntveiligheid te kunnen waarborgen. Het registreren en traceren van medische hulpmiddelen en weefsel is hier een voorbeeld van. Om te voorkomen dat ziekenhuizen het overzicht verliezen en veel handmatig werk moeten verrichten, hebben Bexter en CoperniCare processen geautomatiseerd. Het gezamenlijke systeem ondersteunt de afspraken die in het ADC staan. Zoals bijvoorbeeld het verwerken van alle GS1 en HIBC coderingen.
Door het automatiseren van processen worden fouten geminimaliseerd. Hierbij staat de patiëntveiligheid altijd op de eerste plaats. Het integrale systeem sluit naadloos aan op ieder EPD, ERP of ZIS.

Door de integratie van MediTracker en CoperniCare xVS, is er nu één oplossing voor alle logistieke processen en track en trace binnen een ziekenhuis of kliniek. Hierdoor is nu eindelijk een volledige en innovatieve propositie voor ziekenhuizen om alle Track & Trace in combinatie met geoptimaliseerd voorraadbeheer en goederenlogistiek van alle medische hulpmiddelen, implantaten, weefsels, disposables, instrumenten en medische apparatuur. Dat maakt deze partnership uniek.