CoperniCare en Bexter slaan handen ineen

Eén unieke oplossing voor alle logistieke processen en Track & Trace

Toon de Jong en Ruud VrolijkDe bedrijven CoperniCare en Bexter zijn al jaren toonaangevende spelers binnen de gezondheidszorg op het gebied van Track & Trace. Door de integratie van de softwareapplicaties, CoperniCare xVS en MediTracker, bieden zij dé oplossing voor alle logistieke processen en Track & Trace binnen een ziekenhuis of kliniek. Hiermee zijn zij in staat om alle benodigde gegevens en informatie in lijn met wet- en regelgeving aan te leveren. Zoals bijvoorbeeld het Landelijk Implantaten Register (LIR). Maar ook aan alle andere landelijke registratiesystemen.


Toon de JongCoperniCare xVS & MediTracker

“We zijn erg enthousiast over deze vergaande samenwerking”, aldus Toon de Jong van Bexter. “We hebben nu samen één volledige en innovatieve oplossing voor ziekenhuizen.” “Dit betreft alle Track & Trace in combinatie met geoptimaliseerd voorraadbeheer en goederenlogistiek van alle medische hulpmiddelen. Denk hierbij aan implantaten, weefsels, disposables, instrumenten en medische apparatuur. Dat maakt onze partnership uniek!” vult Ruud Vrolijk van CoperniCare aan.

In de wetgeving is vastgelegd waaraan ziekenhuizen moeten voldoen om de patiëntveiligheid te kunnen waarborgen. Het registreren en traceren van medische hulpmiddelen en weefsel is hier een voorbeeld van. Om te voorkomen dat ziekenhuizen het overzicht verliezen en veel handmatig werk moeten verrichten, hebben Bexter en CoperniCare processen geautomatiseerd. Het gezamenlijke systeem ondersteunt de afspraken die in het ADC staan. Zoals bijvoorbeeld het verwerken van alle GS1 en HIBC coderingen.
Door het automatiseren van processen worden fouten geminimaliseerd. Hierbij staat de patiëntveiligheid altijd op de eerste plaats. Het integrale systeem sluit naadloos aan op ieder EPD, ERP of ZIS.


Ruud VrolijkVoorraadbeheer en Track & Trace

In de praktijk betekent dit dat u als gebruiker realtime inzicht heeft in al uw (voorraden van) instrumentarium en disposables en hierdoor grip op de goederenstromen. Zo kunt u, zonder risico op misgrijpen bij het voorbereiden van ingrepen, voorraden verlagen en kosten besparen. Door bij elke ingreep alles op patiëntniveau te registreren hoort ook het onbedoeld, in de patiënt, achterblijven van medische hulpmiddelen tot het verleden. Met registratie van alle gebruikte middelen waarborgen wij een belangrijk aspect in de patiëntveiligheid.

Professionele samenwerking

Naast deze unieke, volledig geïntegreerde en innovatieve oplossing van CoperniCare/MediTracker, slaan ze ook de handen ineen op het gebied van sales, marketing en research & development. “Wij verwachten dat de synergie van deze samenwerking sterker is dan de kracht van iedere partij afzonderlijk”.

Voordelen samenwerking