Conferentie Implantatenregistratie

Klik voor meer informatie over het LIR

Een dag vol oplossingen.

Op dinsdag 13 maart 2018 organiseerde het NVLO de conferentie implantatenregistratie. Met het oog op de aankomende wet- en regelgeving werd deze dag aangegrepen om inzicht te geven in de gevolgen voor ziekenhuizen. Dit onderdeel vormde slechts een gedeelte van de dag. Het ging vooral over de oplossing: waarom, wat en hoe u het gaat aanpakken!

Dr. Justin Bitter over de noodzaak van een LIR. Waarom moet dit er komen en wat betekent dit voor een manager OK in de praktijk? Joey van den Hurk van Sira Consulting vertelde over de gevolgen voor ziekenhuizen bij wijziging van de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen in de Zorg. Anneke Steensma informeerde over het succes van een software integratie systeem naast het EPD en ERP. Hierdoor ontstaat een bepaalde awareness op de OK.

Mimoen Ahmidi hield een interessante presentatie over het verkrijgen van Management informatie. Hoe systemen u meer relevante informatie kunnen geven. Zo gaf hij de tip voor iedereen die een volgsysteem wilt: ‘’Doe een goede nulmeting. Hierdoor weet je wat je startpositie is.’’ Anneke vulde direct aan: ‘’Meten is weten!’’.

Mimoen: ‘’Door inzicht te hebben in het verloop kun je jezelf de vraag stellen of je alles wel nodig hebt. Een dergelijk systeem kost uiteraard geld maar ik durf keihard te stellen dat het zichzelf terugverdient. Op de OK zijn we gewend om reactief te zijn maar hiermee kun je forecasten.’’

In de middag verdeelde de deelnemers zich over de workshops waarin verschillende aspecten verder werden belicht. Gedurende de dag was iedereen het er wel over eens: traceerbaarheid draagt bij aan patiëntveiligheid. Kortom, een zeer interessante en leerzame dag.

 

Presentaties

Waarom Implantatenregistratie – Justin Bitter

Regeldruktoets Landelijk Implantatenregister – Joey van den Hurk
https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-volksgezondheid-welzijn-en-sport/documenten/rapporten/2017/11/16/regeldruktoets-landelijk-implantatenregister.

Het succes van een software integratie systeem – Anneke Steensma

Implantaat gebruikt. En nu? – Martin de Jong

Focus op patiëntveiligheid – Maarten van der Elst en Frédérique Meeuwsen

Businesscase Implantatenregistratie – Jan Vink

Uniforme identificatie – Hans Lunenborg en Esther Peelen

Foto’s

Fotograaf: Delia van der Stek – Bexter


Categorieën
CoperniCare Nieuwsbrief
Met inspirerende voorbeelden over een efficiënt gebruik van IT-oplossingen in de zorg!